Begeleid wonen Menaam

Wonen in een dorp, heeft net even wat meer

Aan de Orxmasingel, in het voormalige politiebureau van Menaam, zijn 6 appartementen gerealiseerd voor begeleid wonen. Een appartement bestaat uit een woonkamer, keuken, slaapkamer en een aparte douche en toilet. Op loopafstand zijn verschillende voorzieningen te vinden zoals, winkels, sportverenigingen, artsenpraktijk en de bus stopt voor de deur.

De gemeenschappelijke ruimte (steunpunt) is te vinden op de begane grond. Hier kun je samen koken en gezellig bij elkaar zitten. Ook is er dan een begeleider aanwezig. Wij werken met vaste begeleiders die dag en nacht voor je klaar staan. Ondersteunde begeleiding is gericht op zelfredzaamheid, en (re) integratie in de samenleving. We helpen je met schoonmaak, uitgaven op een rijtje zetten, werk vinden maar ook met de sociale interacties met bewoners en buren.

‘Elke dag een paar keer naar het steunpunt voor de gezelligheid, helemaal top’

Begeleid wonen in beeld

Voor wie?

Wanneer je ongeveer 23 jaar of ouder bent, moeite hebt om zelfstandig te wonen, hulp nodig hebt bij administratie, koken of contacten leggen met anderen, dan is onze woonplek mogelijk iets voor jou. Heb je een WLZ / WMO uitkering, dan wordt hieruit de zorg betaald, de huur moet je zelf betalen vanuit je werk, Wajong uitkering of anderszins.

In een kennismakinggesprek vertel jij wie je bent en wat je van begeleid wonen verwacht, wij vertellen hoe wij werken en of het mogelijk is om bij ons een appartement te gaan huren. Er kunnen allemaal redenen zijn waarom je wat extra hulp nodig hebt, daarom is het belangrijk om elkaar goed en eerlijk te vertellen waar en wanneer je de meeste hulp nodig hebt. Nog vragen ? Gewoon even bellen.